Select Page

Kesäkurpitsalasagne

Tämä ketoystävällinen kesäkurpitsalasagne on täydellinen tapa nauttia lasagnen mausta ilman hiilihydraateilla kuormitettua pastaa. Kesäkurpitsalasagne on ruokalajina paitsi helppotekoinen, myös herkullinen ja terveellinen!

Servings

12

Ready In:

55mins

Calories:

267kcal

Good For:

Dinner

Inroduction

About this Recipe

On ymmärrettävää, että ketoelämäntapaa aloitteleva kaipaa ruokavalioonsa hiilihydraattia sisältäviä ruokia aivan kuten ennenkin. Hän ymmärtää uuden elämäntavan merkityksen ja hyödyt itselleen ja hyvinvoinnilleen, mutta kaipaa silti tuttuja makuja. Kesäkurpitsalasagne maistuu lasagnelta, mutta on vaihtoehtona paljon terveellisempi perinteiseen pastaversioon verrattuna.

Yksi suurimmista syistä kesäkurpitsalasagnen suosioon on valmistuksen yksinkertaisuus. Perinteinen lasagne on työläs valmistaa ja sen ohje on monimutkainen. Kestosuosikin kesäkurpitsaversio on ohjeeltaan paljon yksinkertaisempi eikä valmistukseen kulu yhtä paljon aikaa.

Kesäkurpitsalasagne ei jää maussa jälkeen tavallisesta lasagnesta, päinvastoin monet pitävät siitä perinteistä lasagnea enemmän. Tämä ohje on myös lasten mieleen.

Ainekset

 • 400g naudan jauhelihaa
 • 1/4 kuutioitua sipulia
 • 3 murskattua valkosipulia
 • purkillinen valmista spagettikastiketta
 • 2,5 dl ricottajuustoa
 • kananmuna
 • 1 1/4 dl parmesaanijuustoa
 • 7 1/2 dl mozzarellaa
 • 5 dl kuutioitua kesäkurpitsaa
 • 1 rkl voita (tai oliiviöljyä)
 • 1 rkl italialaista mausteseosta

 

Kuinka valmistaa linssikeittoa painekattilassa

Ohje on niin helppo, että siinä tuskin on valmistusvaiheita läpikäytäväksi. Löydät varsinaisen reseptin artikkelin lopusta.

Step 1
Huuhtele linssit hyvin ja pilko vihannekset. Pinaatti lisätään keittoon vasta lopussa sellaisenaan, joten sille ei tarvitse tehdä mitään, ellet halua.
Step 2
Lisää ainekset painekattilaan. Pinaattia lukuun ottamatta ainekset lisätään kaikki suoraan kattilaan reseptissä mainitussa järjestyksessä.
Step 3
Keitä 5 minuutin ajan. Pidä mielessä, että painekeittimeltä vie 5-10 minuuttia aikaa saavuttaa oikea paine, joten keittoaika on kokonaisuudessaan noin 15 minuuttia.
Step 4
Vapauta paineensäätöventtiili ja poista sitten kattilan kansi.
Step 5
Viimeiset vaiheet. Voit sekoittaa pinaatin tässä vaiheessa keittoon ja tarjota keiton sellaisenaan. Jos haluat keitostasi ihanan kermaista, ota valmiista keitosta erilleen pari desilitraa ja sekoita ne tehosekoittimessa tasaiseksi. Sekoita ne sitten taas muun keiton joukkoon. Hyvää ruokahalua!
Step 3
Keitä 5 minuutin ajan. Pidä mielessä, että painekeittimeltä vie 5-10 minuuttia aikaa saavuttaa oikea paine, joten keittoaika on kokonaisuudessaan noin 15 minuuttia.

Älä jää enää paitsi ketoruokaohjeista

Oletko vasta aloittanut noudattamaan ketogeenistä ruokavaliota? Kaipaisitko ruokavaliostasi lisää tietoa? Amazon.com myy useita loistavia aihepiirin oppaita, joista on sinulle varmasti hyötyä.

Enemmän juustoa, vähemmän hiilihydraatteja

Yksi ketogeenisen ruokavalion valopuolista on se juustomäärä, jonka voit ruokavaliota noudattaessasi hyvillä mielin pistellä poskeesi. Juustoa ei puutu tästäkään reseptistä – kesäkurpitsalasagnessa on hyödynnetty peräti kolmea erilaista juustoa.

Ruokalajin valmistusta voi entisestään yksinkertaistaa säilyttämällä pakastimessa valmiiksi ruskistettua jauhelihaa. Ota vain tarvittaessa esiin haluamasi määrä lihaa ja sulata se ruuanlaittoa varten.

Tätä ketolasagneohjetta varten kesäkurpitsa pilkotaan pieniksi suupaloiksi. Voit halutessasi kuoria kurpitsan. Kuullota palasia voissa tai oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan ja valuta ne sitten talouspaperin päällä, jotta lasagnesta ei tule vetistä. Kesäkurpitsa sisältää paljon vettä, joten se on valutettava hyvin.

Kun jauheliha on ruskistettu ja kesäkurpitsa valutettu, on aika koota lasagne sille tarkoitettuun vuokaan.

Tässä ohjeessa kesäkurpitsa on pilkottu kuutioiksi toisin kuin monissa muissa ohjeissa, joissa se on höylätty pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja aseteltu lasagnelevyjen muotoa jäljitellen. Kurpitsan kuutioiminen käy nopeammin ja kuutioiden levitys vuokaan on monien mielestä helpompaa kuin viipaleiden asettelu.

Ricottalevitettä on helpompi käsitellä, kun sen lusikoi suoraan vuokaan ja levittää sitten tasaiseksi kerrokseksi lusikan selkäpuolella.

Reseptistä saa helposti gluteenittoman ilman pastaa. Tarkista ostamiesi elintarvikkeiden ravintotiedot, jotta voit olla varma siitä, ettei lasagnesi sisällä gluteenia.

Sula mozzarella ja parmesaanijuusto, herkullinen lihakastike ja kesäkurpitsa sekä ricotta tekevät tästä ketolasagnesta vastustamattoman herkun. Perinteinen lasagne on ehkä lasagneruoista suosituin, mutta myös kesäkurpitsalasagnella on vannoutunut kannattajakuntansa hyvästä syystä.

Kesäkurpitsalasagne sisältää annosta kohti vain viisi nettohiilihydraattia. Se on vähän, kun puhutaan lasagnesta.

Kesäkurpitsalasagnen parina voi nauttia esimerkiksi valkosipulicheddarkeksejä, juustoisia leipätikkuja tai vihersalaattia.

Kuinka varastoida kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsalasagne säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa jopa neljä päivää, tai pakastimessa jopa puoli vuotta.

Muita painekattilaa hyödyntäviä reseptejä

porkkanakakku

kesäkurpitsalasagne

tomaattikeitto