Porkkanapiirakka
Älä kerro lapsille, mikä piiraan salainen ainesosa on!
Servings
12
Ready In:
55mins
Calories:
267kcal
Good For:
Dinner
Inroduction
About this Recipe
Porkkanapiirakka voi monen korvaan kuulostaa jälkiruokana oudolta, vaikka piirakalle sukua oleva porkkanakakku onkin lähes kaikille tuttu herkku. Todellisuudessa porkkanapiirakka näyttää ja maistuu aivan kurpitsapiirakalta. (Porkkanat kyllä maistaa, kun tietää, mitä piirakkaan on piilotettu.) Kokeile! Se on herkullinen piirakka – ravitseva, herkullinen ja halpa.
Tarvitset syvän, halkaisijaltaan 23 senttimetrin piirakkavuoan tätä jälkiruokaa varten.

Ainekset
- 3 suurta kananmunaa
- 1 1/2 dl ruskeaa sokeria
- 1 1/2 dl kidesokeria
- 1/2 tl suolaa
- 5 dl keitettyjä ja soseutettuja
- porkkanoita
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 tl inkivääriä
- 1/2 rkl kanelia
- 1/4 tl neilikkaa
- 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 1/2 dl maitotiivistettä
Kuin
1 yksinkertainen piirakkakuori 23 cm:n syvään piirakkavuokaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Step 1
Vatkaa munat kulhossa vaahdoksi.
Step 2
Lisää sokerit ja suola ja sekoita ne vaahtoon.
Step 3
Lisää loput ainekset ja sekoita täyte tasaiseksi.
Step 4
Kaada täyte raakaan piiraskuoreen.
Step 5
Paista 45-50 minuutin ajan tai kunnes tikkuun ei kokeiltaessa tartu enää taikinaa. Tarjoile piirakka lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon kera.