Select Page

Porkkanapiirakka

Älä kerro lapsille, mikä piiraan salainen ainesosa on!

Servings

12

Ready In:

55mins

Calories:

267kcal

Good For:

Dinner

Inroduction

About this Recipe

Porkkanapiirakka voi monen korvaan kuulostaa jälkiruokana oudolta, vaikka piirakalle sukua oleva porkkanakakku onkin lähes kaikille tuttu herkku. Todellisuudessa porkkanapiirakka näyttää ja maistuu aivan kurpitsapiirakalta. (Porkkanat kyllä maistaa, kun tietää, mitä piirakkaan on piilotettu.) Kokeile! Se on herkullinen piirakka – ravitseva, herkullinen ja halpa.

Tarvitset syvän, halkaisijaltaan 23 senttimetrin piirakkavuoan tätä jälkiruokaa varten.

Ainekset

  • 3 suurta kananmunaa
  • 1 1/2 dl ruskeaa sokeria
  • 1 1/2 dl kidesokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 5 dl keitettyjä ja soseutettuja
  • porkkanoita
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 1/2 rkl kanelia
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 1/2 dl maitotiivistettä

 

Kuin

1 yksinkertainen piirakkakuori 23 cm:n syvään piirakkavuokaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Step 1
Vatkaa munat kulhossa vaahdoksi.
Step 2
Lisää sokerit ja suola ja sekoita ne vaahtoon.
Step 3
Lisää loput ainekset ja sekoita täyte tasaiseksi.
Step 4
Kaada täyte raakaan piiraskuoreen.

Step 5

Paista 45-50 minuutin ajan tai kunnes tikkuun ei kokeiltaessa tartu enää taikinaa. Tarjoile piirakka lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon kera.

Muita painekattilaa hyödyntäviä reseptejä

porkkanakakku

kesäkurpitsalasagne

tomaattikeitto